Aug 8, 2011

bila ''MASA'' itu sudah tiada lagi..

Assalamualaikum.

sini nak cerita sikit tentang kehidupan.. pernah kah kamu tertanya-tanya kepada diri kamu sendiri tentang kehidupan kamu? adakah kamu menyanyangi insan sekeliling kamu dgn sepenuh hati.. adakah kamu mempunyai keluarga yang amat menyayangi kamu, suami/isteri yang taat pada kamu? sahabat setia yang sanggup buat apa saja demi kamu? atau adakah kamu memiliki seseorang yang sanggup hidup bersama kamu?

ok...

Andaikan bintang x berkerlipan, makan malam pun akan menjadi muram...

jadi andaikan Keluarga kita telah tiada,apa yang kita akan buat? Fikir2 kan...

Andaikan suami/isteri anda sudah tiada,  apa  yang kita akan buat?

Andaikan sahabat sejati kita sudah tiada, apa yang kita akan buat?

Dan Andaikan seseorang yang menyanyangi kita telah tiada, apa yang kita akan buat?Ya ,,tentulah kita berserah dan merelakan pemergian mereka dengan rela hati..kita akan bersedih dan mengenang semua memori indah bersama mereka..

Oleh itu, marilah kita sama-sama menghargai insan-insan yang sangat berharga dalam hidup kita.. MASA x akan menunggu kita, jadi manfaatkan lah masa anda dengan orang-orang yang tersayang... Hanya tunjukkan perasaan sayang kepada mereka, konfirm mereka akan terasa senyum bahagia.. Percayalah..Selagi ada masa, Selagi ada hayat, selagilah tu lah kita harus sedar tentang keberuntungan kita kerana mempunyai mereka... 
MASA , MASA DAN MASA...AMAT BERHARGA :)

No comments:

Post a Comment