Aug 11, 2011

Mengapa Allah menemukan kita dengan orang yang salah terlebih dahulu?

Assalamualaikum..

Memang Allah sengaja menemukan kita dengan dengan orang yang salah supaya apabila kita bertemu jodoh yang sebenar, masih ada rasa syukur pada ketentuanNya..


Memang Allah sengaja menemukan kita dengan dengan orang yang salah supaya kita dapat menjadi penilai yang baik..

Memang Allah sengaja menemukan kita dengan dengan orang yang salah supayakita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yang sntiasa mengharapkan pertolongan Allah.

Memang Allah sengaja menemukan kita dengan dengan orang yang salah supaya kita dapat Kasih sayang yang terbaik khas untuk diri kita.

Memang Allah sengaja menemukan kita dengan dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa Allah maha pemurah dan penyayang kerana mngingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yang tpat untuk kita pada masa akan datang..

Memang Allah sengaja menemukan kita dengan dengan orang yang salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yang tak semua oang berpeluang untuk mengalaminya.

Memang Allah sengaja menemukan kita dengan dengan orang yang salah supaya supaya kita menjadi manusia yang hebat jiwanya.

Memang Allah sengaja menemukan kita dengan dengan orang yang salah supayakita lebih faham bahawa cinta yang terbaik hanya ada bersama Allah

Memang Allah sengaja menemukan kita dengan dengan orang yang salah supaya kita lebih mengenali kehidupan yang tidak selamanya kekal

Gapailah keredhaan Allah dengan melaksanakan suruhanNYA dan meninggalkan laranganNYA..
Allah adalah tempat yang terbaik untuk memohon sesuat...dan juga tempat terbaik untuk meluahkan sesuatu..
No comments:

Post a Comment