Apr 22, 2012

Lately ini

As salam,


Forget what hurt you in the past, BUT never forget what it taught you..


Faham kan dengan sentences di atas,

sebenarnya aku malas dan tak suka cerita pasal ni,
tapi dah namanya blog kan,lebih kepada catatan hidup di alam maya katakan,
so aku pun mengarut sikit la dekat sini...

ok..
lately ni, aku lebih suka bersendirian..
sebab aku rasa macam sendiri itu lebih baik.
sebab kita akan menjadi diri sendiri..
berbanding bila dengan kawan-kawan,
aku rasa aku macam bukan aku..

Hati yang gembira boleh diwajahkan dengan wajah yang gembira tetapi wajah yang gembira tidak semestinya mempunyai hati yang gembira.

berselindung disebalik ketawa dan senyuman..
tapi dalam diam ditemani dengan linangan air mata..
tapi semua tu tidak perlulah ditunjukkan kepada orang lain,
cukuplah diri sendiri yang menanggung beban,
dan aku berpegang pada prinsip ku,

"Aku tidak suka menyusahkan orang lain"..

biarlah orang yang ada di sekelilingku boleh ketawa bersama-sama dengan aku,
tapi bukan untuk menangis dengan aku..
tapi mungkin sebab inilah migrain aku semakin menjadi-jadi lately ni..
apa yang aku fikir pun aku tak tahu sebab fikiran aku bercelaru..
mana mahu fikir pasal study aku,fikir itu ini,fikir masa depan..aiyak,banyaknya kena fikir.
belum lagi final exam..adui,tak tahu la apa mau jadi dengan aku sekarang dan masa akan datang..

Tadi adalah hari aku meronggeng atau erti kata lain berjalan-jalan lonely-lonely di 1B..
memang sudah lama aku tidak dating dengan diri sendiri..so,
lepas habis training merempit di litar tadi,aku teruskan la hasrat hatiku sekian lama ni..
dan tadi aku tengok wayang sorangsorang,cerita LOGOUT, boring siot cerita tu,
tak sampai pun satu jam wayang tu, terus aku keluar..lantak la..
best jugak jalan sendiri ni, sukahati kita nk kemana pun, tak payah pening2 kepala mau pegi mana lepas ni.
ada jugak orang kata,tak boring ka jalan sorang2?jalan sorang2 ni mcm orang tak betul jak...
dan eh,ko ni tiada kawan ka? 
hahahaha...trima kasih atas maklum balas anda..
bagi aku, perlu ka kawan/teman untuk kemana-mana?
"mati pun sorang-sorang kan" bila lagi mahu hidup sendiri.
ini pendapat aku ..jangan la komen..

oke,sekarang aku migrain lagi, so need to rest..
As salam..


*Fullstop



No comments:

Post a Comment