Jun 27, 2012

Campus Life

As-salam
Memandangkan sekarang ni tengah semester break...
so,aku duduk rumah manis rumah jak la..
sebab kemalasan untuk bekerja..
mahu sambung kerja kfc,macam malas..malas mahu makan ayam free..hikhikhik
ndak bah,aku di rumah ni pun kerja juga..
cuci kain,kemas rumah,sapu sampah,jadi masterchef di dapur dan
paling penting jadi driver untuk anak2 fruit
hantar ke tadika..(tadika mereka belakang rumah jak pun,lalu pintu dapur pun sudah sampai..)
tapi memandangkan aku tinggal di kawasan perumahan,kanan orang cina,blakang rumah orang cina,
jiran cina tu orang cina juga..dan setiap rumah mereka ada bela "hanjing"..untuk mengelakkan kena tackle dari sang hanjing tu,so aku pun driving la..(demand sangat budak2 zaman i-phone ni kan)
setakat ni aku duk rumah jak, sementara menunggu my geng-geng balik ke ld ni..

di sini aku mahu kasi tayang la kehidupan di ums (kampung E a.k.a Excelent)
excelent la sangat..
*ni adalah pemandangan kampung E..cantik kan..

*ni plak meja study i..sebelah tingkap..macam2 telah dialami..dediam la k..
(maaf semak,i bukan malas, cuma i takda masa nk kemas)
*ni suasana dalam bilik..SANGAT luas kan..
tu yang ada tuala oren tu(tuala rumet),tu la katil i..cadar sedang cuci time ni..
almaklum la,i kan pembersih..
*ni meja study rerumet..i sengaja pilih yang single..privacy sikit..
*dan ini adalah menatang peliharaan i dekat hostel..
nama dia Lisa Surihani..

ekceli,
saya rindu kehidupan di sini..
-Politeknik Kota kinabalu(2008-2011)
*inilah kamsis tercinta..(masa ni bilik i dekat blok G aras 5 sem 3)
*ni tempat beradu i..time ni pun cadar i tengah cuci..see,betapa pembersihnya i..
tengok nota tu,i tidur pun sempat baca nota tau..u ada?
*dan ini tempat i mentelaah...#nampak kemas pulak..adeh

btw, i miss both..
perbezaan memang nampak sangat..tapi apa boleh buat kan...yang penting niat kena betul..
so setakat ni saja nukilan aku..
leter i sambung lagi..
*ni sejak bila mengada-ngada guna i u ni? eh peliss..
(tangan di bahu mata ke atas)
ok lah..
-Out-


4 comments:

  1. nme turtle kaw lisa surihani ? perghh.. hebat2..
    tp nama hamster aku taylor swift tau.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. meme hebat pun..ahahha...cheh..taylor swift la sangat..

      Delete
  2. kak bilik di asrama poli ni mmg sndiri2 ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak la..bilik kat poli dua orang. :)

      Delete