Aug 15, 2012

Aku yang tersakiti..


Ini entri laju-laju. tekan-tekan keyboard tanpa berfikir. Ya spontan,apa yang keluar dari otak,itu yang aku taip.. Jadi aku taip laju-laju. Diyakini apabila aku melembabkan penaipan aku, ditakuti idea-idea bersepah merata-rata dan terjadinya ke-blur-ran dalam sistem penulisan aku..

Mukadimah tak boleh belah. 

ayat di bawah Di copy dan di paste kan di sini dari twitter seseorang:

".... makin lama kita hold on benda yang lukakan kita tu , semakin susah kita nak lepaskan benda tu and move on "

yup, i suka ayat ni sebab macam mengena dengan aku. deep in my heart ni i kasi tau, percaya atau tidak, terpulang la.do i care? alaa, i know la, tiada siapa kisah dengan i sudah. biar la i membawa diri yang lara ini pergi jauh-jauh.
* eh, ayat i ni mcm mahu kena bagi penampar kan..biasa la kalau orang jiwa kacau ni, macam-macam.. biar la, yang penting i tak susahkan orang lain..sebab memendam itu lebih baik.

oke, berbalik kepada ayat di atas, hold on dan move on, memang ada bau-bau bacang oke.. memang susah bah mau move on kalau benda tu terlalu lama kita hold on. Percayalah..setiap orang ada tahap kesabarannya masing-masing, jangan sangka dia diam dia tak tahu apa-apa, kadang-kadang bila diam tu terlalu lama dipendam, perghh... alamat meletup la gunung berapi tu.
Tapi bagi aku, aku memilih untuk diam dan bersabar. kata white person, "silent is better bah" .

#np : Judika-Aku yang tersakiti..

memang ngam la ni lagu dengan jiwa dan ragaku..
lagu disukai di kala ini..
ok la..
bye.
assalamualaikum.



No comments:

Post a Comment