Jun 2, 2013

Bittaufiq Wannajah fil imtihan



Assalamualaikum...

Untuk Student yang bakal menempuhi Final exam esok specially my classmate (mariners 2nd year).. 
Salam imtihan untuk sahabat-sahabatku yang akan menghadapi imtihan semester ni...Aku doakan kejayaan untuk semua agar berjaya dunia dan akhirat..InsyaAllah..

Final exam ! heeee...  So i've started my first day exam with Biotech marin on 4 June,. Boleh tahan lah paper Dr.Sujjat dan Dr.Julian ni, Coral ecology 5June, Biometri 7June, dan ada 3 paper lagi pada minggu depannya....start buat revision pun baru malam ni..bukan apa, sibuk buat peropozel scientific writing ni hah..hmm,. Doa doa nanti keputusan kita  baik baik belaka k. Amin....
Bayangkan kalau dah bukak laptop lepas tu nak study pada masa yang sama.. huh,memang tak laa.. Huhh memang buku tolak ke tepi lah, then sambung main candy crush..main game kadang2 boleh buat kita tambah stress kan ...Hahaha. Jadi baik tinggalkan buat sementara ok..ok aku cuba untuk tinggal kan benda tidak berfaedah itu...

"Allahumma yassir wala tu'assir. Rabbi tammim bilkhoir. Birokhmatikaya Arhamarrohimin." 
"Ya Tuhan, permudahkanlah urusanku, permudahkanlah jangan disulitkan"

Bittaufiq Wannajah fil imtihan! Ya rabbi najjihna fil kulli imtihan fid dunya walakhirah..
Ya Tuhan berikanlah kami kejayaan dalam setiap ujian di dunia dan akhirat..amiin

Figure 1 : Best of luck 

Andainya ditakdirkan kecemerlangan, itu sebenanya dari ALLAH, 
Andainya ditakdirkan kegagalan, itu juga sebenarnya dari ALLAH ,
TAPI ingatlah walau kita cemerlang atau tidak, berjaya atau gagal, hakikatnya kedua-dua itu pasti ada hikmahnya.. Yang penting, kita dah usaha yang terbaik dengan kudrat dan iradat yang diberikan ALLAH.


Okay lah . Goodluck semua kawan kawan yang akan mula exam besok dan hari hari yang mendatang..
Ingat .'Teruskan Berusaha kerana Allah S.W.T, dalam masa yang sama yakinlah Allah S.W.T akan menolong hambaNya yang benar-benar ikhlas dalam berusaha ' :

*Diharap tiada sesuatu yang buruk berlaku sepanjang musim exam aku ini..ermm, kepala ni,aku harap aku dapat bertahan sehingga 18 June ni.... please jangan buat hal masa ni please..... 

'Siapa yang berusaha , dia yang akan mendapat (kejayaan) hasil nya ' :)


No comments:

Post a Comment